Incorporem noves tecnologies

Nous temps, noves proves

El món actual ens ofereix un nivell tecnològic fins fa poc inimaginable. El desenvolupament, entre altres de la realitat virtual, ens permet als psicòlegs explorar un nou àmbit d’actuació amb els nostres pacients.
Ja no cal recórrer a la capacitat de visualització interna d’una determinada persona o a mesurar el seu nivell d’ansietat, mitjançant una escala subjectiva que està supeditada a les pròpies senyals internes que el subjecte percep.
Ara, tot això es pot dur a terme de forma més eficient i fiable mitjançant els dispositius de realitat virtual i els instruments de biofeedback que poden donar-nos una mesura fiable de diferents paràmetres vinculats a determinats estats d’ànim, més enllà de la pròpia percepció conscient del individu.
Conscients de tot això, el nostre gabinet a Tarragona ja disposa de la tecnologia de realitat virtual per utilitzar-la, en diferents problemes i/o trastorns, en nens i joves.

Disposem del Nesplora i el Psious:

AULA NESPLORA

Disposem de la versió más actual de l'Aula Nesplora amb el nou sistema sense fils que ofereix un entorn més inclusiu i realista.
Es tracta d’una prova que s’utilitza prioritàriament per avaluar els símptomes del TDAH (Trastorn del dèficit d’atenció amb hiperactivitat). La prova resulta molt lúdica pels nens i ofereix un informe complet respecte als diferents factors avaluats (atenció, impulsivitat, hiperactivitat, rendiment davant estímuls auditius i visuals, tendència a la distracció segons estímuls externs, etc...)
Aquesta prova es pot utilitzar amb nens des dels 6 als 16 anys.
Durant la prova, el nen està immers en un aula amb mestre i companys virtuals amb els que interactua i ha d’anar seguint una sèrie d’instruccions que el mestre va donant. Però a la classe, com si fos la real, es produeixen diferents situacions, sorolls i elements distractors. El nen va funcionant amb un polsador que ha de prémer o no segons les indicacions. Tot plegat es va enregistrant i després tenim uns resultats que podem comparar amb els nens de la seva mateixa edat per veure si els nivells d’atenció, impulsivitat i hiperactivitat mostren nivells significatius en aquesta prova.

Més informació al nostre gabinet o a la web dels autors de la mateixa.

PSIOUS:

Aquesta prova permet tractar diferents problemes i trastorns en nens a partir dels 12 anys i adults.
En el nostre gabinet l’hem començat a utilitzar per tractar determinades fòbies (escola, animals, foscor...), ansietat (social, davant els exàmens...), TOC (trastorn obsessiu compulsiu), trastorns alimentaris, agorafòbia, entre d’altres. També per treballar la timidesa, por a parlar en públic, etc...
Es pot utilitzar igualment per treballar amb la teràpia de mindfulness, EMDR, relaxació, etc.
Les possibilitats són moltes.
Un altre dels avantatges és que l’equip disposa d’un sensor de conductància de la pell i es monitoritza el nivell d’ansietat que el pacient presenta en cada moment de l’exposició a la realitat virtual en qualsevol de les situacions a treballar. Això permet fer també un seguiment del progrés del pacient de forma més fiable.

Més informació al nostre gabinet o a la web dels autors de la mateixa.

Preguntes freqüents:

 • Quan consultar al psic˛leg?

  Primer cal dir que la funció del psic˛leg infantil no es només avaluar i tractar a nens amb possibles problemes o trastorns, sinó que

 • Com explicar a un nen/a que anem al psic˛leg/a?

  Hem de donar una explicació adequada a l'edat del nen. Mai hem de mentir o ometre la paraula "psic˛leg"

 • Com treballem?

  L'equip el componen actualment 5 psic˛legs/es (Sergi, Olga, Julieta, Laura, Cristina) especialitzats en psicologia infantil-juvenil.

 • Quin tipus de teràpia és la més adequada en nens

  Tradicionalment en la Psicologia Clínica han coexistit diferents models te˛rics.

 • Quant costa una visita i una teràpia o tractament?

  Intentem adaptar-nos a les necessitats de cada família. Oferim varies possibilitats:

Contactar:

Altres temes publicats pel nostre equip:

00003942

Utilitzem cookies per optimitzar el nostre lloc web i oferir-te la millor experiŔncia en lÝnia possible. En fer clic a "Acceptar-ho tot", accepteu aix˛. Configuraciˇ avanšada