Entrenador de joves (youth coaching)

Necessiteu ajuda amb el vostre fill/a adolescent?

 • Els riscos de les tecnologies

  El mal ús o abús de les tecnologies poden provocar seriosos problemes en els nostres joves. Cal prevenir assessorant i educant en la forma que s'han d'utilitzar.

 • Baixa autoestima, desmotivació.

  Alguns joves es senten perduts, amb baixa autoestima i una actitud molt negativa envers als estudis. Aix˛ pot provocar l'abandonament dels estudis i buscar suport en grups de risc.

 • El risc de consum de substàncies.

  El consum de marihuana té efectes molt perniciosos en l'adolescència. Aquesta afectació pot resultar irreversible i condicionar el futur funcionament personal, social, laboral i també emocional de la persona.

 • El grup d'amics

  Pels joves, les relacions entre iguals són molt importants. El grup d'amics escollits pot determinar en bona part el nostre futur i cal saber triar.

El nostre servei d'entrenador juvenil

Com a pares, probablement us preocupeu pel vostre fill/a adolescent.
Esperem d’ells que vagin creixent i estudiant per tal de que es puguin desenvolupar en un futur com a persones saludables i responsables. No obstant, aquesta etapa adolescent ens obre nous reptes en la societat actual com a pares. Xarxes, tecnologies, mòbils, són factors que poden aportar moltes coses positives però també de cert risc en alguns adolescents o grups de joves.

A tot això cal afegir els riscos propis de l’edat com poden ser l’inici primerenc del consum de tabac, marihuana, alcohol o altres substàncies. També pot aparèixer una certa desmotivació, baixa autoestima i la necessitat de compensar-ho mitjançant la integració a determinats grups de risc.

Tractar tot això amb els fills adolescents, sol ser difícil ja que de vegades, malgrat la seva preocupació, els adolescents simplement no volen debatre sobre la seva vida personal. Després de tot, intenten alliberar-se i créixer, mentre que una part de vosaltres com a pares vol seguir mantenint el control de les situacions.

En aquesta etapa és quan els pares ho poden tenir més difícil per entendre què passa i com poden ajudar als seus fills. És en aquestes situacions quan pot ser molt útil buscar el suport d’un entrenador juvenil (youth coaching). Es tracte d’un psicòleg/a especialitzat en nens i adolescents.

Els entrenadors juvenils no tenen la intenció de fer o substituir als pares, professors o amics. Estan per oferir un suport imparcial i de confiança sense judicis però aportant tot el seu coneixement per oferir els joves més capacitat de resoldre, per ells mateixos els seus problemes, ja siguin escolars, familiars o relacionals.

També pot assessorar, si s’escau, als pares i família envers alguns problemes o reptes del adolescent en qüestió.

Objectius a treballar amb els joves:

2- Com pot ajudar un entrenador juvenil

Tot i que l'aventura de créixer pot ser un moment meravellós i apassionant, els joves, així com els adults, poden experimentar dificultats al llarg de la vida.
Els anys adolescents poden ser un moment estrany i difícil per a tots els involucrats. Durant aquest temps, la dinàmica familiar pot canviar dramàticament. Els adolescents comencen a lluitar per la seva independència i els pares lluiten per mantenir el control.

Tot jove pot respondre de manera diferent a les dificultats de la vida. Quan els adolescents son capaços d’expressar els seus pensaments i sentiments, poden començar a ser ajudats.

Un jove que passa per una etapa estressant pot reprimir les seves emocions; el seu comportament pot començar a canviar, ja que no sent que tingui algú amb qui parlar.

Aquí és on un entrenador de joves pot ajudar, oferint un espai sense recriminacions, imparcial, confidencial i en el que pot ser escoltat i un professional donar resposta i ficar ordre en allò que pugui angoixar al jove.

3- Beneficis pels adolescents

Durant qualsevol punt de transició de les nostres vides, pot ser fàcil perdre el sentit de qui som i on ens dirigim. La transició entre la infància i l'edat adulta està alimentada per desequilibris hormonals, canvis d'humor, desamor i desconcertants canvis corporals. Tot això fa que els problemes quotidians siguin més terrorífics i torbadors. Pels joves, que se senten aclaparats i amb molta pressió, un entrenador de joves pot donar-los l'oportunitat de reconèixer i expressar les seves preocupacions. Amb un entrenador juvenil, l'adolescent pot descobrir el que és més important per a ells, el que realment volen fer i on volen ser.
Parlar amb un entrenador juvenil pot ajudar a un jove a dir: "Realment vull fer això" amb confiança, amb orgull i sense culpa.

Els joves que visiten un entrenador juvenil poden beneficiar-se de les següents maneres:

 • Tenen l'oportunitat de parlar de temes difícils, com l'assetjament i les relacions.
 • Se'ls anima a veure el món des d'una perspectiva nova.
 • Poden començar a fixar objectius per a la millora pr˛pia.
 • Aprenen a manejar i gestionar les emocions.
 • Tenen el suport d'un mentor objectiu i no es senten jutjats.
 • Conèixer-se millor, augmentar l'autoestima.

Contactar:

Altres temes publicats pel nostre equip:

00004060

Utilitzem cookies per optimitzar el nostre lloc web i oferir-te la millor experiŔncia en lÝnia possible. En fer clic a "Acceptar-ho tot", accepteu aix˛. Configuraciˇ avanšada